20110606

balik kampung


Lepas ni kalau ada orang puji, mengeluh pasal terminal bandar tasik selatan, aku peduli apa. Takdak kena mengena langsung.

Pudu jauh. Nak naik kat tempat lain hilang pulak feel. Dulu tak suka beli barang online. Dah jadi warga kota ni memang terpaksa. Dengar cerita driver Maraliner baca doa naik kenderaan.

Terbang musim cuti sekolah bukan pilihan orang bijak yang miskin. Lebih baik naik kereta.

14 ulasan:

  1. patut lah awal kemain updet blog..nak balik kg rupenyeee......


    drive safely k?
    dont drink & drive
    ingatlah keluarga tersayang
    fasten ur seatbelt
    bila ngantok, sila berhenti di R&R dan berehatlah sbl menyambung perjalanan anda..

    selamat bercuti bersama keluarga tercenta.



    perghh..panjangnye pesanan penaja



    ^ ^

    BalasPadam
  2. Rahimah:saya naik bas saja.satgi baru nak beli online.kena cari printer kot2 kena print.minggu depan dah kira tengah bulan kan...cari jalan paling ekonomi.terima kasih kerana mengingat..

    inspirationalefek:minggu depan..tahun ni tak makan durian lagi.harap musim di kampung halaman...

    BalasPadam
  3. selamat balik kampung.
    lama ke cuti?
    kang lemau nak datang kl smula...

    BalasPadam
  4. statistik kemalangan melibatkan bas ekspres semakin meningkat dan menaikkan tekanan darah tinggi.harus ada ujian kesihatan sebelum memulakan perjalanan.dengar citer,panik penumpang membawa kepada kepanikan pemandu...

    BalasPadam
  5. dah lama tak naik bas. aku jadi takut, rela lagi membawa kereta. tapi ajal maut mana kira kenderaan yg kita naik. selamat semuanya encik pembaris!

    BalasPadam
  6. drive smart. bukan hard. ;)

    BalasPadam
  7. saya pun naik bas bila balik kg..walaupun kdg2 bas tu dah tk berapa selamat tp tu je yg ada...

    BalasPadam
  8. balik kampung jadilah org kampung semula jgn jadi org bandar...nanti org kampong tak seronok...bila org kampong tak seronok..org kampong akan kutuk..bila org kampong kutuk maka ko akan jadi pembaris yg tiada sukatan...

    BalasPadam
  9. gua dapat duk kampong 4 bulan sampai bulan 9 ni, best oooo... Lu jangan lupa baca Bismillah nak naik bas tu nanti.. pesan kat drebar bas dont drink and drive walaupon skang ni bir halal makin mudah nak dapat

    BalasPadam
  10. drive safely. beware of the dog!

    BalasPadam
  11. all:balik naik bas.pernah eksiden masa naik bas balik kampung jugak

    BalasPadam