20110608

sang putra dan putrinya


Kakak pernah cakap, tahun lepas sang putra pernah tanya, "Mak, kite ade adik perempuan..?"

Si emak jawab,"Takdak.."

Sang putra bagi solution agung, "Nanti kite beli kat giant.."

Kakak cakap nama sang putri kalau dialihbahasa jadi puteri kesayangan yang cantik.

Sang putra ada seorang lagi adik. Tiga-tiga warga kota. Minggu ni dah pulang ke kota. Kakak dah habis pantang.

Tak sempat bapak saudara nak jumpa. Tak sempat bapak saudara nak prektis pujuk-pujuk perempuan.

Nanti bapak saudara terpaksa tepuk bahu saja bila nak pujuk perempuan-perempuan feveret.[1]

18 ulasan:

  1. sy pon nak beli anak kat giant jugak.

    senang.


    ^ ^

    BalasPadam
  2. adinda:dah advance dah sikit lani

    rahimah:purchase with purchase..lagi sorang tu saya..??hoho

    BalasPadam
  3. gua cadang hari bapa ni gua nak wat satu wish kat my bapak:

    "nak adik baru"

    BalasPadam
  4. anak sedara aku hari2 request kat mak ayah die. "mama, nak adik. nak dua. satu bagi kat mak teh, satu umai jaga,"

    makteh : pengasuh dia.
    umai : nama dia.

    comel. anak saudara kau?

    musim kwn2 kawen n beranak skgni. tiba2 aku nak ade anak cepat.

    BalasPadam
  5. tepuk bahu tu bakal membawa ke berlaga bahu tu. pelan pelan kayuh..

    BalasPadam
  6. kalau boleh beli ka giant, anak pun size giant nanti?

    tepuk kedua-dua bahu sendiri jugak.
    sapu hingus.

    BalasPadam
  7. nak pujuk perempuan feberet senang je beb.. lu tanya dia " boleh tuju lagu"...???

    BalasPadam
  8. comel solution agung tuh .. hhahaha

    BalasPadam
  9. adik addiikkkk (gua meroyan dah niii)

    BalasPadam
  10. kalau boleh beli kat giant, cik ina dah beli.encem anak buah ko.

    BalasPadam
  11. pujuklah perempuan -perempuan feveret tu elok2.. hahaha!!

    BalasPadam
  12. bila tepuk-tepuk bahu tak menjadi untuk memujuk, cubalah pula urut-urut bahu.

    BalasPadam
  13. beli dkt giant.hehe.so cute:

    BalasPadam
  14. rasanya kau memang pakar pujuk memujuk nih...

    BalasPadam
  15. jari:selagi boleh

    hana:hensem?comel?ikut muka kakak.jadi ikut muka pakcik dia jugak kan..

    afro:ada benda yang tak patut cerita kalau dah advance..

    ell:cari orang tolong tepuk

    waqheh:perempuan feveret pandai menyanyi

    inspirationalefek:belum tengok dia cakap dengan stewardess airasia.pakcik dia kena belajar banyak ni

    cikina:umur dia macam firdaus jugak.umur cakap tak berhenti

    ikhram:cuba2 jaya

    ries:tepuk2 bahu dan senyum mungkin berjaya kot

    jingga:ada banyak lagi benda2 kiut yang dia cakap

    ghost:tak jugak.struggle ni

    BalasPadam
  16. solution agung utk kau [kombinasi komen di sini]:
    melanggar bahu sambil berkata, "boleh tuju lagu?"

    BalasPadam