20110310

tawaran


Rakan serumah masa belajar dulu dapat tawaran kerja dengan syarikat dari Australia setelah dia letak resume dalam blog. 

Tawaran yang melibatkan gaji yang ribunya melebihi jumlah jari di sebelah tangan dan pelbagai ganjaran lain.

Dengan pengalaman bekerja di universiti, kilang, hospital, makmal dan bermula minggu depan akan berkerja dengan sebuah syarikat luar negara, aku harap kerajaan yang prihatin dengan kebajikan rakyat akan panggil aku kerja dalam masa terdekat ni.

Syarikat pengeluar kereta tersohor sudah mengetuk pintu dan tunggu masa saja FBI akan keluar surat.

Faktor usia makin mencemburui dan kalau dapat, emak dan ayah tentu bangga dan lega.

10 ulasan:

  1. wow, dia letak resume dalam blog?


    peh.

    BalasPadam
  2. Ada ke orang letak resume dalam blog.Maksudnya sampai sekarang ko belum dapat kerja yang ko hajati lagi.

    BalasPadam
  3. transformasi yg bijak...tp ...di mana sahaja...dunia dah x selamat.....

    BalasPadam
  4. matahari:lebih kepada profile diri.bukan full resume kot.dia programmer.hairan juga dulu struggle macam aku jugak masa amik java.

    CikIna:ada kot.owh...walaupun jawatan executive tapi tak pernah anak buah sepanjang karier kecuali masa kat kilang tapi sekejap saja.teringin jugak.yang baru ni pun tak ada kot.

    HKLimah:hari ini sepatutnya lebih baik dari semalam.hari ini saya mandi awal sikit.

    BalasPadam
  5. aku nak start letak resume dalam blog jugklah lepas ni

    BalasPadam
  6. itu la rezeki masing2. kadang aku pun pelik, member yg CGPA cikai2 dpt keje kat kompeni mantop, kita yg agak ok sket struggle nak dpt keje yg ok..huhu

    bro, nanti update lah perkembangan terbaru

    BalasPadam
  7. Hebatnya the power of blog!

    BalasPadam
  8. 'tunggu masa saja FBI akan keluar surat'

    aku teringin mahu lihat resume kau.

    cepat post.

    BalasPadam
  9. afro:letak yang betul punya.macam kawan aku tu

    ghost writer:lauk tambah

    darkhalf:cgpa aku pun ada 3.tapi bukan yang paling depan.keh3.kawan aku tu company dia counter ofer dan dia stay

    gedek:nanti google claim komisyen kot.

    ungu:tak boleh.ada gambar

    BalasPadam